Wandel Week retreat

Wandel Week Retreat ViBe: Vitaliteit door Bewustzijn

Wandel Week Retreat

ViBe mee: Vitaliteit door Bewustzijn

In je kracht!

We gaan op Wandel Week Retreat van zondag  10 uur tot en met zaterdag  14 uur 2024 met als thema 'In je Kracht'.

Je wandelt door heidelandschappen, je voelt de kracht van grafheuvels. Hoe toepasselijk kan het zijn, wandelend bij krachtplekken, waar oude zielen ons bijstaan en versterken. Een perfecte omgeving om je volledig op te laden en thuis te komen bij jezelf. Investeer dit in jezelf en je krijgt er een onbetaalbare ervaring voor terug!

Ondertussen ben je bezig met intermitted vasten, yoga, ademsessies, zelfhelings-methodes en je denkt bij jezelf: "Wauw, wat een ervaring, dit neem ik mee naar huis! Ik ervaar mezelf tot in mijn diepste vezels en ik voel wat mijn weg is. Ik ga het gewoon doen!"

Ervaar de kracht in jezelf!

Wandel Week Retreat: In je Kracht!

Ervaar de kracht in jezelf! Deze week gaan we wandelen. En we beleven nog zoveel meer.

Deze week gaat vooral over je basisgebied en je basischakra. Het gebied van vertrouwen, innerlijke kracht en gedragen worden, overvloed en ook van verwerking en zuiverheid. Door de afwisselende onderdelen kom je in een dieper contact met deze basis van je lichaam. Het wordt aangeraakt en bewust gemaakt. Hierdoor kunnen blokkades verdwijnen waardoor de prana, of levensenergie, weer vrijelijk door dat gebied en je hele lichaam gaan stromen.

Grafheuvels Goirle - krachtplekken die we bezoeken
Grafheuvels Goirle - krachtplekken die we bezoeken

We bezoeken krachtplekken in de omgeving, waar we dankbaar gebruik van maken om de kracht in onszelf te versterken. We doen  oefeningen afgeleid van yoga en tai chi, we doen meditaties en ademhalings-oefeningen.

Tijdens een aantal afwisselende wandelingen komen we in een dieper contact met de omringende natuur en met onszelf. Het in de natuur zijn is op zich al een boost voor de gezondheid, voert stress af en geeft helderheid in het hoofd. Daarnaast wandelen we gedeeltelijk in stilte om deze bevindingen te integreren in ons systeem en bij onszelf te komen. Wat heeft deze natuur ons te vertellen, welke boodschap fluistert ze ons in?

Veel bewegen, natuurlijke en gezonde voeding, het aanbieden van specifieke prikkels, bijvoorbeeld minder eten/drinken, kou/warmte, ademhaling, innerlijk werk, natuur en bewustzijn. Ook reik ik je deze week een aantal zelfhelingstechnieken aan.

Al deze aspecten samen geven jouw vitaliteit een superboost. Deze week ervaar je een transformatie en je neemt aanpassingen mee voor je dagelijkse leven. Want het werkelijke avontuur is dat je het thuis toepast.

De investering in jezelf is voor vroegboekers tot 28 april 2024 € 877,-   Als je je later opgeeft is dat € 955,-   Je kunt 30% korting krijgen; vraag naar de voorwaarden. En de diep ervaren reset op body, mind, heart en soul die je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar!

Aangezien we met een klein groepje zijn, dienen alle vragen en antwoorden zich aan naar de behoefte van de deelnemers. Ik laat me verrassen, doe jij dat ook? Meld je dan nu hier aan! 

Wandel Week Retreat: Praktische zaken

De week duurt van zondagochtend 10 uur tot zaterdagmiddag 14 uur.

Voor vertrek naar de Wandel Week Retreat:

 • Kun je tenminste 10 km en 2 uur achter elkaar wandelen met lichte bepakking (ongeveer 3 kg)
 • de laatste week voor vertrek minder je de hoeveelheid snelle koolhydraten in je voeding (alles waar suiker in zit (koek, snoep) en ook brood, pasta, pizza, rijst, aardappelen)
 • drink je bij voorkeur geen koffie na 14 uur
 • breng je het aantal eetmomenten (alles waar energie in zit, dus ook koffie met melk/suiker, frisdrank, melk of sap) liefst naar 3 (of maximaal 6) per dag terug.

Waar je zelf voor zorgt:

 • De heen- en terugreis
 • Tent (evt. te huur)
 • Goede wandelschoenen. Als je meer paar wandelschoenen hebt, kan dat fijn zijn om te wisselen als je blaren hebt of als ze nat zijn geworden
 • Makkelijk zittende wandelkleding voor alle weertypes, toiletartikelen, anti-insekten- en antijeukmiddel, handdoeken en een badlaken, badkleding, zonwerende kleding, regenkleding en regenhoes voor je rugzak
 • Een dagrugzak van ongeveer 20 - 30 liter
 • Een of meer thermoskannen (van ong. 1 liter), bestek en een lichtgewicht drinkbeker en bord, theedoek
 • Blarenpleisters, tape en/of vette wol
 • Schrijfgerei om de gegeven informatie, je ervaringen of andere zaken te noteren
 • Fototoestel
 • Verzekeringsgegevens

Verder:

 • De week is zonder beeldschermen: telefoons blijven uit. Als je twijfelt aan jezelf kun je ze aan het begin van de week in bewaring geven
 • Laat het telefoonnummer voor dringende zaken bij het thuisfront achter: 06-49779542 (Sandra) staat aan
 • Geef van tevoren duidelijk aan als je allergieën hebt
 • Bij twijfel aan je gezondheid voor deelname (bijvoorbeeld in verband met medicatie): overleg dit met je huisarts of ander (medisch) specialist
 • Zorg voor een goede annulerings- en reisverzekering
 • Als je om welke reden dan ook niet (verder) meegaat met de reis, is restitutie van de investering voor deelname niet mogelijk
 • Wij dragen geen aansprakelijkheid voor jouw gezondheid, blessures of andere gebeurtenissen die jou kunnen schaden voor, tijdens of na dit weekend; de visie voor deze reis is vanuit de positieve gezondheid voor iedereen.

Wandel Week Retreat: Waarom?

Kerngezond, supervitaal en zielsgelukkig

30 jaar jonger...

Tijdens een hike- en leefstijlweek heb ik op Kreta een totale reset ervaren. Voordat ik begon had ik al lang last van hielspoor, vermoeidheid, een opgeblazen buik en moeite met inspanning. Na 3 van de 8 dagen zware dagtochten, weinig eten en drinken, voelde ik me als herboren en dertig jaar jonger!!! Ik huppelde door de bergen als een van de berggeitjes die daar veel te vinden waren. Ik voelde me zo blij en vitaal als een kind. Na de 8 dagen intensief klimmen, wandelen, ademhalingsoefeningen, meditaties, slapen onder de sterren, ongedwongen samenzijn met 5-6 mensen, zonder social media, zwemmen in de zee en vooral ook weinig, maar gezond eten en drinken, was ik super vitaal, psychisch en spiritueel gereset, vele kilo's lichter en mijn buikomvang enorm geslonken. Geen moment deze week heb ik honger ervaren. Thuis gekomen heb ik mijn eet- en leefgewoontes aangepast en liep ik binnen 3 maanden de Tilburg Ten Miles!

Deze ervaring gun ik natuurlijk iedereen! Wij doen het dan niet in het buitenland, maar in het prachtige heidegebied bij Alphen-Chaam in eigen land: Noord-Brabant.

Dus ik nodig je uit om helemaal bij jezelf terug te komen en in je volledige kracht te gaan staan. Ga jij ook voor jouw 'nieuwe ik 2.0':  je onstopbare, ongelimiteerde zelf?

Ik wil mee!

Jouw totale gezondheid: lichaam, geest, hart en ziel!

Ga voor gezondheid, vitaliteit en geluk!

Verlang jij ook naar een gezond, energiek gevoel, je super gemotiveerd voelen, weten wat je wil, je jaren jonger voelen, (zo goed als) klachtenvrij zijn? Dan zit je hier goed, want we gaan 7 dagen terug naar waar we voor gemaakt zijn: we gaan wandelen in het Noord-Brabantse heidelandschap van 10 km uitbouwend tot 20 km of meer. Met ademhalingsoefeningen, yoga gerelateerde oefeningen, (systeem)meditaties, beperkt aantal eet- en drinkmomenten en brede gezondheidsinformatie.

Even uit je vertrouwde omgeving, jouw dagelijkse activiteiten, verplichtingen, uit je routine, los van de grote wereld en sociale media, terug in het HIER en NU: je ervaart een totale, diepgaande reset van lichaam, geest en ziel.

In een klein groepje van 3 tot 8 deelnemers op deze actieve wandel vakantie, reset en retreat, waar we bezig zijn met vele onderdelen wat betreft leefstijl: we wandelen en dagen ons lichaam uit door ons bloot te stellen aan de natuur: kou/warmte, bewegen, minder eet- en drinkmomenten, (ook geregeld in stilte) samenzijn en actief zijn tussen zonsopkomst en -ondergang.

Er zijn 3 tot 8 deelnemers, dus genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht, alle tijd voor jouw vragen en thema's. Alle tijd, ruimte en aandacht voor jezelf tijdens deze reset retreat, deze volledig verzorgde 7-daagse reis, is om volledig op te schonen en bij te tanken voor lichaam, geest en ziel. Je komt als herboren terug: jouw 'super-ik 2.0'!

Stel je vragen

Volledig verzorgde 7-daagse gezondheidsweek

Hoe ziet de week van zondag tot en met zaterdag eruit?

Ontvangst is op zondagochtend om 10 uur in Noord-Brabant, nuchter: je hebt na het wakker worden niet gegeten, gedronken, gedoucht of gebadderd. Dit heeft namelijk invloed op de metingen, waar we de week mee beginnen voor de liefhebbers – onder andere je lichaamsgewicht, spier- en vetpercentage, zuurtegraad en je buikomvang. Deze waarden meten we op de laatste zondagochtend om 10 uur weer. Dit om te zien wat het effect van één week Natuurlijk Gezond bij jou is op deze meetgegevens en wat het vertelt over jouw gezondheid.

Deze week starten we op zondagmiddag, maandagmiddag en eindigen we zaterdagmiddag met een volledige maaltijd. De overige dagen eten en drinken we beperkt: overdag soms wat proviand of alleen een aantal drinkmomenten en ’s avonds bereiden we samen een kleine maaltijd; natuurlijk, vers en gevarieerd.

We overnachten in een tent (van jezelf of je kunt deze huren) op een camping in Alphen-Chaam (Noord-Brabant).  Apparaten (sociale media, radio, televisie) blijven uit, we gaan na de inspanning en de ontspanning gewoon (vroeg) naar bed en staan bij het ontwaken (vroeg) weer op. Verder is er aandacht voor je lichaam (adem, zwemmen, kou/warmte, bewegen, eten, drinken, slapen), je geest (gedachtes, ontspanning, meditaties) en ziel (natuur, live samenzijn, zingeving, opstellingen, je bezieling ervaren).

Alle kennis en kunde die ik in al mijn praktijkjaren heb opgedaan, zet ik in waar het van pas komt. Dat varieert naast de bovengenoemde activiteiten van de 5 elementen tapping (van Roy Martina) tot PRI (Past Reality Integration van Ingeborg Bosch) tot ademsessies van Wim Hof tot een natuuropstelling, een kleine familieopstelling, mind-walk elementen, informatie geven over gezondheid, slaap en ontspanning en hoe je dit meeneemt in je dagelijks leven.

Ga jij ook voor een gevoel van 30 jaar jonger in je kracht?

Meld je aan of stel je vragen

Voordelen Wandel Week Retreat en Mini Retreat

Wat zijn de voordelen?

Door terug te gaan naar de basis van onze behoeftes, komt je hele systeem tot rust: lichaam, geest en ziel

Het veel bewegen brengt je lichaam in een natuurlijke staat van verbranding en vitalisering

Door het verminderen van het aantal eet- en drinkmomenten schoont je lichaam op

Dit opschonen van je lichaam doet vaak (langdurige) klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen

Je leert zelfhulpmethoden die je zelfgenezend vermogen aanzetten

Oefeningen en informatie geven je nieuwe inzichten

Je voelt je fit en vitaal als nooit tevoren: je komt thuis als 'ik 2.0'!

Je bent uit je dagelijkse beslommeringen, komt helemaal bij jezelf en in je kracht

Genieten van de prachtige natuur en rust

Door (systeem)meditaties wordt je geest en ziel aangesproken

(Systeem)meditaties banen je een weg naar gezonde relaties, succes en geluk

Weg van social media zorgt voor verbinding met jezelf, anderen en de natuur

Je zet stap na stap, zowel in de natuur als in jezelf; dat versterkt en helpt elkaar

Dat brengt je terug bij jezelf en in je kracht en volledige potentieel

Ongedwongen en gezellig samenzijn

De vele informatie vult je rugzakje met tools om jezelf te genezen, upliften en te boosten naar grote hoogte

Dat betekent dat na thuiskomst je sprongen vooruit maakt: privé en zakelijk!!!

 

Meld je nu aan

Ik verheug me erop om een fantastisch sportieve, gezellige en natuurlijke week samen door te brengen!

 

Warme groet,

Sandra Curfs

Vitaliteit door Bewustzijn

 

Mind-Walk Trainer

Inner Kompas Gids

GZ-Haptotherapeut

Systemisch Werk

natuurlijke basis