Wie is Sandra Curfs?

haptonomische begeleiding

Sandra Curfs

In 1971 ben ik geboren en opgegroeid in Zuid-Limburg. Ik heb gestudeerd in Wageningen Voeding van de Mens gestudeerd aan de LUW en in Diemen Psycho-Sociaal Werk aan HBO InHolland. Na 15 jaar wonen in Amsterdam, ben ik eind 2008 samen met man en dochter weer afgezakt naar het Bourgondische Zuiden, Tilburg. Hier is onze zoon geboren. Ik houd erg van de natuur, bewegen, koken, schilderen en gezelligheid.

Leven is het meervoud van lef

Als kind paste ik me aan aan mijn omgeving. Ik ontwikkelde lange voelsprieten. Die groeiden figuurlijk aan mijn hoofd. Daardoor was ik wat topzwaar geworden, met het risico op omkiepen. En inderdaad ben ik meerdere malen met overspannenheid en burn-out uitgevallen. Ik voelde mijn lijf niet en ging daardoor voortdurend over mijn grenzen. Uiteindelijk kreeg ik zicht op wie ik ben en wat ik nodig heb. Waardering voor mezelf krijgen en goed voor mezelf zorgen was een hele klus. Zo ken ik uit eigen ervaring van uitdagingen in het leven. Daarom begeleid ik graag volwassenen en gezinnen om ook het lef te ontwikkelen om te leven!
Lees meer over haptotherapie

Leefwijze

Haptonomie en leefstijl is een verlangen naar een gezonde, vitale en liefdevvolle leefwijze. Elke dag weer ben ik nieuwsgierig naar mezelf en anderen: hoe beleef je situaties en wat kun je ervan leren? Weerstanden en crisissen die je tegenkomt, zijn leermomenten. Deze heb ik op vele manieren weten om te zetten in positieve energie. En dat is waar ik jou ook graag in begeleid!

Aanraken maakt blij

Sinds ik afgestudeerd GZ-haptotherapeut ben, heb ik verschillende nascholingen en opleidingen gedaan:

De 4-daagse (2014) training DSM V in Doorn met psychiater Noud van Poppel heeft me inzicht gegeven in de basis psychische ziektes en laten ervaren wat ik daar als haptotherapeut mee kan.

Twee 2-daagse (2014 en 2015) en twee 3-daagse (2016 en 2020/2021) trainingen bij Haptonoom Ted Troost: 'Voelen, zo simpel is het', 'Geef woorden aan wat je voelt', 'Voelen als basis van veerkracht'. Deze pionier, vermaard en verguisd, leeft de haptonomie voor en is een enorme inspiratiebron voor me.

In de 3-daagse (2015) nascholing 'Van individueel naar groepsbegeleider' aan het ITH in Nijmegen ervaar ik hoe groepen in elkaar zitten en hoe ik mijn rol als groepsbegeleider kan invullen.

De 9 maanden (2015-2016) durende opleiding in de 'Haptonomische zwangerschapsbegeleiding' bij Synergos in Amersfoort zet me in mijn zachte kracht: de intens voelbare vrouwenkracht die nodig is tijdens zwangerschap en bevalling.

Twee 2-daagse cursussen (2017) tot `Mind-Walk Trainer' (Basis en 5 Elementen).

De 9 maanden (2017-2018) durende opleiding tot 'Integraal Leefstijl en Vitaliteitscoach' aan de Mark Academy, Akademie voor Levenskunst. Hierin leer ik alle facetten van de mens mee te nemen: het fysieke (gewicht, voeding, beweging, ontspanning), het emotionele, het rationele, het spirituele en het pro-actieve deel.

een 5-daagse PRI-intensive (eind 2019) met Ingeborgh Bosch in Frankrijk en de online PRI nascholingsavond voor huisartsen en POH-GGZ (april 2020).

Een 5-daagse Total Business Reset Body Soul Spirit van Roy Martina met 17 deelnemers in Scheveningen. Een hele berg nieuwe tools hoe om te gaan met emoties, in je kracht komen, jezelf beschermen, vergeven, quantumfysica en quantum-jumpen. Je beste tijdlijn creëren en manifesteren.

natuurlijke basis