Haptotherapie

Verdiep je (in) voelen

Huid-op-huid

 

Haptotherapie

Verdiep je (in) voelen

Graag neem ik je mee in het proces op weg naar jezelf. Een proces dat ik ook heb doorlopen. En... dan blijkt dat dat proces nooit ophoudt...

In mijn eigen leven kom ik van ver. Terwijl er om me heen heftige dingen gebeuren, voel ik me eenzaam. Ik mis verbinding. Verbinding met anderen. En verbinding met mezelf.  Tijdens mijn studies PsychoSociaal Werk en de opleiding tot Haptotherapeut leer ik processen van mensen (en ook mezelf) beter te begrijpen. In de haptonomie leer ik wat verbinding is, hoe dat voelt en wat het voor me betekent. Door me te verdiepen in voelen, ben ik me met mezelf gaan verbinden. En me met anderen gaan verbinden. Hierdoor ben ik steeds meer 'mezelf' geworden. Dit is wat ik iedereen gun!

In de haptotherapie staat we stil bij hoe je contact maakt; met jezelf en met anderen/de omgeving. Hiervoor is huid-op-huid contact heel direct. Huidcontact is een eerste levensbehoefte, emotionele voeding, waardoor we ons letterlijk (aan)geraakt voelen. Daarin ligt  een sleutel naar de oplossing, namelijk jezelf. Want daar vind je jouw verlangens en behoeftes en je kwetsures. Want eerder in jouw leven ben je alleen geweest op moeilijke momenten. En toen heb je jouw kwaliteiten ingezet om jezelf te redden. Als deze kwaliteiten niet meer nodig zijn, vormen ze juist blokkades om je ervaringen te verwerken. Wij gaan samen nieuwsgierig op onderzoek om weer gevoel te krijgen voor wie je van nature bent. Hierdoor groei je naar rust, stevigheid en zelfvertrouwen.

Voor wie

Je ben jezelf kwijt geraakt. En je bent al langer met je persoonlijke ontwikkeling bezig. Misschien studeer je psychologie, dans of cultuur of werk je zelf in de zorg. Of ben je bij een psycholoog in behandeling (geweest)? Het belangrijkst is dat je verlangt naar nog meer jezelf zijn: het voelen van je kracht, verbinding en levenslust voelen vanuit jouw natuurlijke basis.

Is dit wat jij wil, bel of mail  dan voor meer informatie of een afspraak.

Werkwijze

Met behulp van gesprekken, ervaringsoefeningen en directe aanraking leer je jezelf opnieuw kennen: je natuurlijke 'ik'. Zo kun je je oorspronkelijke bewegingen en verlangens weer gaan voelen, je vitaliteit en je passie.

De eerste drie sessies onderzoeken we samen wat je hulpvraag is, welke doelen je wilt bereiken en hoe het voor je is om (aan)geraakt te worden. Bij de derde sessie besluiten we of dit de plek is voor jou en zo ja, waarmee we aan de slag gaan. Spreekt je dit aan? Maak een afspraak

Of ga naar veelgestelde vragen Haptotherapie

Natuurlijk Gezond Wandel- en Hike Week – geschikt bij burn-out klachten

Stem af op wat jij nodig hebt en wandel jezelf zo naar meer rust en balans!

Informatie over de Natuurlijk Gezond Week

natuurlijke basis

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-114858464-1"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

  gtag('config', 'UA-114858464-1');
</script>