Wie is Sandra Curfs?

haptonomische begeleiding

Sandra Curfs

In 1971 ben ik geboren en opgegroeid in Zuid-Limburg. Ik heb gestudeerd in Wageningen Voeding van de Mens gestudeerd aan de LUW en in Diemen Psycho-Sociaal Werk aan HBO InHolland. Na 15 jaar wonen in Amsterdam, ben ik eind 2008 samen met man en dochter weer afgezakt naar het Bourgondische Zuiden, Tilburg. Hier is onze zoon geboren. Ik houd erg van de natuur, bewegen, koken, schilderen en gezelligheid.

Leven is het meervoud van lef

Als kind paste ik me aan aan mijn omgeving. Ik ontwikkelde lange voelsprieten. Die groeiden figuurlijk aan mijn hoofd. Daardoor was ik wat topzwaar geworden, met het risico op omkiepen. En inderdaad ben ik meerdere malen met overspannenheid en burn-out uitgevallen. Ik was gewend langdurig over mijn grenzen te gaan. Uiteindelijk kreeg ik zicht op wie ik ben en wat ik nodig heb. Waardering voor mezelf krijgen en goed voor mezelf zorgen was een hele klus. Zo ken ik uit eigen ervaring van uitdagingen in het leven. Daarom begeleid ik graag volwassenen en gezinnen om ook het lef te ontwikkelen om te leven!
Lees meer over haptotherapie

Groeien doet pijn

Haptonomie is een leefwijze en een levensvisie. Elke dag weer ben ik nieuwsgierig naar mezelf en anderen: hoe beleef je situaties en wat kun je ervan leren? Weerstanden en crisissen die je tegenkomt, doen pijn. Zonder pijn - geen groei. De pijn aangaan vraagt lef en de beloning is leven!

Aanraken maakt blij

Sinds ik afgestudeerd GZ-haptotherapeut ben, heb ik verschillende nascholingen en opleidingen gedaan:

De 4-daagse (2014) training DSM V in Doorn met psychiater Noud van Poppel heeft me inzicht gegeven in psychische ziektes en laten ervaren wat ik daar als haptotherapeut mee kan.

Twee 2-daagse (2014 en 2015) trainingen bij Haptonoom Ted Troost: 'Voelen, zo simpel is het' en 'Geef woorden aan wat je voelt'. Deze pionier, vermaard en verguisd, leeft de haptonomie voor en is een enorme inspiratiebron voor me.

In de 3-daagse (2015) nascholing 'Van individueel naar groepsbegeleider' aan het ITH in Nijmegen ervaar ik hoe groepen in elkaar zitten en hoe ik mijn rol als groepsbegeleider kan invullen.

De 9 maanden (2015-2016) durende opleiding in de 'Haptonomische zwangerschapsbegeleiding' bij Synergos in Amersfoort zet me in mijn zachte kracht: de intens voelbare vrouwenkracht die nodig is tijdens zwangerschap en bevalling.

De 9 maanden (2017-2018) durende opleiding tot 'Integraal Leefstijl en Vitaliteitscoach' aan de Mark Academy, Acedemy voor Levenskunst. Hierin leer ik alle facetten van de mens mee te nemen: het fysieke (gewicht, voeding, beweging, ontspanning), het emotionele, het rationele, het spirituele en het pro-actieve deel.

natuurlijke basis