Natuurlijk Gezond

Weekend Retreat Natuurlijk Gezond: Vitaliteit door Bewustzijn

Retraite Mini Retreat Weekend Natuurlijk Gezond: Het Pad naar de Zon

Het weekend van 8 t/m 10 September gaan we op retraite weekend. Hierin kun je heerlijk bij jezelf thuiskomen, je innerlijke zon ervaren en deze laten schijnen!

Hoe toepasselijk kan het zijn, zo dicht tegen de herfst aan, waarin het aantal zonuren evenals haar kracht af begint te nemen. Tijd dus om ons zélf te verwarmen, te verlichten en te verblijden.

Geef je innerlijke zon deze boost!

Retraite Mini Retreat Weekend Natuurlijk Gezond: Over het weekend

Het pad naar de zon  weekend heeft als locatie klooster Simpelveld. Dit prachtige, oude klooster ligt te midden van de mooie heuvels en natuur van Zuid Limburg. Dáár gaan we dan ook volop gebruik van maken!

Tijdens een aantal afwisselende wandelingen komen we in een dieper contact met de omringende natuur en met onszelf. Wat heeft deze natuur ons te vertellen, welke boodschap fluistert ze ons in? Gedeeltelijk wandelen we in stilte om deze bevindingen te integreren in ons systeem en bij onszelf te komen. Het in de natuur zijn is daarnaast een superboost voor de gezondheid, voert stress af en geeft helderheid in het hoofd.

Andere onderdelen van de dag zijn oefeningen afgeleid van yoga en tai chi, meditaties en ademhalings-oefeningen. Dit weekend gaat vooral over het gebied van de zonnevlecht. Het gebied van kracht, vitaliteit, energie, de wil, eigenwaarde en levenslust, maar ook van passie, vuur en creativiteit. Door de afwisselende onderdelen kom je in een dieper contact met dit centrum van je lichaam. Het wordt aangeraakt en bewust gemaakt. Hierdoor kunnen blokkades verdwijnen waardoor de prana, of levensenergie, weer vrijelijk door het gebied gaan stromen.

Al deze aspecten van de retraite bevorderen de vitaliteit: veel bewegen, natuurlijke en gezonde voeding, het aanbieden van specifieke prikkels, bijvoorbeeld kou en warmte, innerlijk werk, natuur en bewustzijn. Je gaat het in dit weekend ervaren en meenemen hoe je dit in je leven kunt blijven toepassen.

Verder is alle aanwezige kennis, vaardigheden en ervaring ter beschikking naar wat zich aandient en de behoefte onder de deelnemers. Ik laat me verrassen, doe jij dat ook?

Spreekt dit alles je aan en wil je graag de zon in jezelf nóg uitbundiger laten schijnen:

Meld je dan nu hier aan! 

Retraite Mini Retreat Weekend Natuurlijk Gezond: Praktische zaken

Het weekend duurt van vrijdagochtend om 10 uur en duurt tot zondagavond 18 uur.

Voor vertrek naar Natuurlijk Gezond Weekend:

 • Kun je tenminste 10 km of 2 uur achter elkaar wandelen met lichte bepakking (ongeveer 5 kg)
 • bouw je de laatste week voor vertrek de hoeveelheid snelle koolhydraten in je voeding af (alles waar suiker in zit, brood, pasta, rijst, quinoa, aardappelen)
 • drink je bij voorkeur geen koffie na 14 uur
 • breng je het aantal eetmomenten (alles waar energie in zit, dus ook koffie met melk/suiker, frisdrank, melk of sap) liefst naar 3 (of maximaal 6) per dag terug.

 

Waar je zelf voor zorgt:

 • De heen- en terugreis
 • Goede wandelschoenen. Als je meer paar wandelschoenen hebt, kan dat fijn zijn om te wisselen als je blaren hebt of als ze nat zijn geworden
 • Makkelijk zittende wandelkleding voor alle weertypes, toiletartikelen, anti-insekten- en antijeukmiddel, handdoeken en een badlaken, badkleding, zonwerende kleding, regenkleding en regenhoes voor je rugzak
 • Een dagrugzak van ongeveer 20-30 liter
 • Een of meer thermoskannen (van ong. 1 – 1½ liter), een lichtgewicht drinkbeker en bordje voor onderweg
 • Blarenpleisters en/of vette wol
 • Geen eten/drinken
 • Schrijfgerei om de gegeven informatie, je ervaringen of andere zaken te noteren
 • Fototoestel
 • Verzekeringsgegevens

 

Verder:

 • Het weekend is zonder beeldschermen: telefoons blijven het hele weekend uit. Als je twijfelt aan jezelf kun je ze aan het begin van het weekend in bewaring geven
 • Laat het telefoonnummer voor dringende zaken bij het thuisfront achter: 06-49779542 (Sandra) staat aan
 • Geef van tevoren duidelijk aan als je allergieën hebt
 • Bij twijfel aan je gezondheid voor deelname (bijvoorbeeld in verband met medicatie): overleg dit met je huisarts of ander (medisch) specialist
 • Zorg voor een goede annulerings- en reisverzekering
 • Als je om welke reden dan ook niet (verder) meegaat met de reis, is restitutie van de investering voor deelname niet mogelijk
 • Wij dragen geen aansprakelijkheid voor jouw gezondheid, blessures of andere gebeurtenissen die jou kunnen schaden voor, tijdens of na dit weekend; de visie voor deze reis is vanuit de positieve gezondheid voor iedereen.

Natuurlijk Gezond Mini Retreat Weekend

Geplande data

3-daags Natuurlijk Gezond Weekend - 8 tot en met 10 september 2023:

vrijdag 10.00 uur t/m zondag 18.00 uur

Omdat het de try-out is, krijg je € 333,- korting!!! Bovendien is (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar wellicht mogelijk. Vraag naar de voorwaarden!

Vraag hier meer informatie aan

TOTALE RESET MINI RETREAT Weekend

Kerngezond, supervitaal en zielsgelukkig: op naar je meest krachtige 'ik'!

Na het afronden van mijn opleiding tot Integraal Coach op Leefstijl en Vitaliteit, heb ik tijdens een hike- en leefstijlweek op Kreta zelf een totale reset ervaren. Voordat ik begon had ik al lang last van erge hielspoor, vermoeidheid, een opgeblazen buik en moeite met inspanning. Na 3 van de 8 dagen zware dagtochten, weinig eten en drinken, voelde ik me al herboren en dertig jaar jonger!!! Ik huppelde door de bergen als een van de berggeitjes die daar veel te vinden waren. Ik voelde me zo blij en vitaal als een kind 😀  Na de 8 dagen intensief klimmen, wandelen, ademhalingsoefeningen, meditaties, slapen onder de sterren, ongedwongen samenzijn met 5-6 mensen, zonder social media, zwemmen in de zee en vooral ook weinig, maar gezond eten en drinken, was ik vele kilo's lichter en mijn buikomvang was nog maar ini-mini 😉 Geen moment deze week heb ik honger ervaren. Thuis heb ik mijn eet- en leefgewoontes aangepast en liep ik binnen 3 maanden de Tilburg Ten Miles!

Deze ervaring gun ik natuurlijk iedereen! Wij doen het dan niet in het buitenland, maar in het prachtige, heuvelachtige buitenland in eigen land: Zuid-Limburg <3

Dus ik nodig je uit om helemaal bij jezelf terug te komen en in je volledige kracht te gaan staan. Ga jij ook voor jouw 'nieuwe ik 2.0':  je onstopbare, ongelimiteerde zelf?

Ik wil mee!

 

Jouw totale gezondheid: lichaam, geest en ziel!

Ga voor gezondheid, vitaliteit en geluk!

Verlang jij ook naar een gezond, energiek gevoel, je super gemotiveerd voelen, weten wat je wil, je jaren jonger voelen, (zo goed als) klachtenvrij zijn? Dan zit je hier goed, want we gaan 8 dagen terug naar waar we voor gemaakt zijn: we gaan wandelen en hiken in het Zuid-Limburgse heuvellandschap van 10 km uitbouwend tot 20 km of meer. Met oefeningen, (systeem)meditaties, beperkt aantal eet- en drinkmomenten en brede gezondheidsinformatie. Even uit je vertrouwde omgeving, jouw dagelijkse activiteiten, verplichtingen, uit je routine, los van de grote wereld en sociale media, terug in het HIER en NU: je ervaart een totale, diepgaande reset van lichaam, geest en ziel.

In een klein groepje van 3 tot 8 deelnemers op deze actieve vakantie, reset en retreat, waar we bezig zijn met vele onderdelen wat betreft leefstijl: we wandelen, hiken en dagen ons lichaam uit door ons bloot te stellen aan de natuur: kou/warmte, bewegen, minder eet- en drinkmomenten, samenzijn en actief zijn tussen zonsopkomst en -ondergang.

Er zijn 3 tot 8 deelnemers, dus genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht, alle tijd voor jouw vragen en thema's. Alle tijd, ruimte en aandacht voor jezelf tijdens deze reset of mini-retraite, want deze volledig verzorgde 8-daagse reis of 3-daags weekend is om volledig op te schonen en bij te tanken voor lichaam, geest en ziel. Je komt als herboren terug: jouw 'super-ik 2.0'!

Stel je vragen

Volledig verzorgde 8-daagse gezondheidsweek of 3-daagse retreat

Hoe ziet de week van zondag tot en met zondag eruit?

Ontvangst is op zondagochtend om 10 uur in Zuid-Limburg, nuchter: je hebt na het wakker worden niet gegeten, gedronken, gedoucht of gebadderd. Dit heeft namelijk invloed op de metingen, waar we de week mee beginnen – onder andere je lichaamsgewicht, spier- en vetpercentage, zuurtegraad en je buikomvang. Deze waarden meten we op de laatste zondagochtend om 10 uur weer. Dit om te zien wat het effect van één week Natuurlijk Gezond bij jou is op deze meetgegevens en wat het vertelt over jouw gezondheid.

Deze week of lang weekend starten we op de eerste dag en eindigen we de laatste dag met een volledige maaltijd. De overige dagen eten en drinken we beperkt: overdag soms wat proviand of alleen een aantal drinkmomenten en ’s avonds bereiden we samen een kleine maaltijd; natuurlijk, vers en gevarieerd.

We overnachten in een tent (van jezelf of je kunt deze huren) op een boerderijcamping in (Zuid-Limburg).  Apparaten (sociale media, radio, televisie) blijven uit, we gaan met het donker naar bed en staan bij het ochtendgloren weer op. Verder is er aandacht voor je lichaam (bewegen, eten, drinken, slapen), je geest (gedachtes, ontspanning) en ziel (natuur, live samenzijn ;-), zingeving, je bezieling ervaren).

Kom je mee?

Meld je aan of stel je vragen

Voordelen Natuurlijk Gezond Wandeldag, Retreat Week en Mini Retreat

Wat zijn de voordelen?

Door terug te gaan naar de basis van onze behoeftes, komt je hele systeem tot rust: lichaam, geest en ziel

Het veel bewegen brengt je lichaam in een natuurlijke staat van verbranding en vitalisering

Door het verminderen van het aantal eet- en drinkmomenten schoont je lichaam op

Dit opschonen van je lichaam doet vaak (langdurige) klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen

Dus je komt kilo's lichter en gezonder terug en je weet hoe je dit zo kunt houden

Je voelt je fit en vitaal als nooit tevoren: je komt thuis als 'ik 2.0'!

Je bent uit je dagelijkse beslommeringen en komt helemaal bij jezelf

Uit je normale doen, kun je bijzondere inzichten en ontdekkingen doen

Door (systeem)meditaties wordt je geest en ziel aangesproken

(Systeem)meditaties banen je een weg naar gezonde relaties, succes en geluk

Weg van social media zorgt voor verbinding met jezelf, anderen en de natuur

Je zet stap na stap, zowel in de natuur als in jezelf; dat versterkt en helpt elkaar

Dat brengt je terug bij jezelf en in je kracht en volledige potentieel

De vele informatie vult je rugzakje met tools om jezelf te genezen, upliften en te boosten naar grote hoogte

Dat betekent dat na thuiskomst je sprongen vooruit maakt: privé en zakelijk!!!

 

Meld je nu aan

Ik verheug me erop om een fantastisch sportieve, gezellige en natuurlijke week samen door te brengen!

 

Warme groet,

Sandra Curfs

Vitaliteit door Bewustzijn

 

Mind-Walk Trainer

Inner Kompas Gids

GZ-Haptotherapeut

natuurlijke basis