Haptotherapie en haptonomie

Als Haptotherapeut of haptonoom help ik je voelen te verdiepen

Huid-op-huid

 

Haptotherapie

Verdiep je (in) voelen

Haptotherapie haptonomie helpt je voelen te verdiepen. Je leert verbinding te maken in jezelf en met anderen. Dan weet je wat goed voor je is.

In de haptotherapie staat we stil bij wat jij voelt en wat dat betekent; dat is een weg om je met jezelf en met anderen/de omgeving te verbinden. Huid-op-huid contact is de meest directe manier van communiceren. Zonder tussenkomst van het denken, woorden of uitleg.

Huidcontact is een eerste levensbehoefte, emotionele voeding, waardoor we ons letterlijk (aan)geraakt voelen. Daarin ligt  een sleutel naar alle antwoorden / de oplossing, namelijk jouw innerlijk weten. Want daar vind je jouw verlangens, behoeftes en je kwetsures.

Eerder in jouw leven ben je alleen geweest op moeilijke momenten. En toen heb je jouw beste kwaliteiten ingezet om jezelf te redden. Als deze kwaliteiten niet meer nodig zijn, vormen ze juist blokkades om je ervaringen te verwerken. Wij gaan samen nieuwsgierig op onderzoek om weer te voelen wie je van nature bent. Hierdoor groei je naar rust, stevigheid en zelfvertrouwen.

Voor wie

Je hebt het idee dat je jezelf bent kwijt geraakt. En misschien ben je al langer met je persoonlijke ontwikkeling bezig, studeer je psychologie, dans of cultuur of werk je zelf in de zorg? Of ben je bij een psycholoog of andere therapeut in behandeling (geweest)? Het belangrijkst is dat je verlangt om behalve jezelf te begrijpen, om jezelf te ervaren: het voelen van je kracht, verbinding en levenslust voelen vanuit jouw natuurlijke basis.

Is dit wat jij wil, bel of mail  dan voor meer informatie of een afspraak.

Jouw proces

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om niet (bewust) te voelen, maar geleefd te worden door emoties. Voelen en emoties zijn iets heel anders. Door me te verdiepen in voelen, ben ik me met mezelf gaan verbinden. En met anderen. Hierdoor ben ik steeds meer 'mezelf' geworden. Dit is wat ik iedereen gun! Daarom neem ik ook jou graag mee in het proces op weg naar jezelf. Een proces wat je je leven lang kunt meenemen...

Werkwijze

Met behulp van gesprekken, ervaringsoefeningen en directe aanraking leer je jezelf opnieuw kennen: je natuurlijke 'ik'. Zo kun je je oorspronkelijke bewegingen en verlangens weer gaan voelen, je vitaliteit en je passie.

De eerste drie sessies onderzoeken we samen wat je hulpvraag is, welke doelen je wilt bereiken en hoe het voor je is om (aan)geraakt te worden. Bij de derde sessie besluiten we of dit de plek is voor jou en zo ja, waarmee we aan de slag gaan. Spreekt je dit aan? Maak een afspraak

Of ga naar veelgestelde vragen Haptotherapie

Natuurlijk Gezond Wandel- en Hike Week – geschikt bij burn-out klachten                Informatie over de Natuurlijk Gezond Week

Stem af op wat jij nodig hebt en wandel jezelf naar rust en balans!

natuurlijke basis