Haptotherapie

Zit jij niet lekker in je vel? Wil jij je zelfverzekerder voelen? Hoe bereik je dat?

Huid-op-huid

 

HAPTOTHERAPIE

Bij Burn-out

Ergens ben je jezelf kwijt geraakt. Misschien weet je niet waar of hoe en wanneer. Je weet alleen dat je niet meer wilt, zoals het nu gaat, zoals je het nu doet. En daarom gaan we samen nieuwsgierig op onderzoek uit: wie ben jij van nature?

Samen, omdat dat is wat er voorheen vaak aan ontbroken heeft. Op kleine of wellicht juist belangrijke momenten in jouw leven heb je dingen alleen moeten oplossen, die je op dat moment nog niet kon. En toen heb je ze in een hoek gezet, of achter een muur of in een kast achter slot en grendel.

Dus de verbinding die wij hebben, maakt het verschil tussen nu en voorheen. Daarin ligt de sleutel naar de oplossing: samen, in verbinding. In de haptotherapie maken we ook verbinding in direct huid-op-huid contact, omdat dit een eerste levensbehoefte is. Die is zo voedend, dat ons systeem start met helen en zoeken naar een weg van beter worden.

Je ont-wikkelen

Laag voor laag ont-dekken we. Zo ont-wikkel je jezelf. Je krijgt weer gevoel bij wie je van nature bent. Je kunt weer rust en zelfvertrouwen ervaren.

 

Ben je bereid tot zelfonderzoek en spreekt mijn aanpak je aan? Bel of mail me voor meer informatie of om een afspraak te maken.

 

NIEUW Mind-Walk: Wandel jezelf naar meer rust en balans!

Speciaal bij burn-out is de balans tussen inspannen en ontspannen verstoord. Deze 10-weekse training helpt je om weer gevoel te krijgen voor je grenzen en op jouw tempo je (lichamelijke) activiteiten weer op te bouwen. Lijkt het je wat om: gezellig te wandelen en te genieten van de natuur, aandacht te hebben voor persoonlijke groei aan de hand van thema's, je hoofd leeg te lopen en te ontspannen? Kijk voor meer informatie of aanmelding.

Wanneer haptotherapie?

Waar heb je last van?

Burn-out klachten: moe, niet weten hoe het anders kan

Je blijft tegen dezelfde problemen aanlopen in werk of privé

Je weet niet wat je voelt, maar denkt wel dat dat belangrijk is

Je zit veel in je hoofd, pieker veel, en ervaart onrust

Speelt dit voor jou?

Maak een afspraak

haptotherapie panta rhei

Klachten die je ervaart

Leegte, doelloosheid, zinloosheid
Futloosheid, lusteloosheid
Moeheid, gebrek aan energie
Somberheid, depressieve gevoelens
Eet- of slaapproblemen
Concentratieproblemen
Piekeren, onrust
Wisselende stemmingen
Lichamelijke klachten zonder medische oorzaak (rug-, buik-, hoofdpijn)
Gevoelens van, angst of paniek
Overmatige irritatie of boosheid.

Heb jij ook 3 of meer van deze kenmerken? Bel of mail me dan wat we hieraan kunnen doen.

Wat leer je?

Ervaren wie jij van nature bent
Voor jezelf opkomen
Goed voor jezelf zorgen
Luisteren naar je lijf
Oude gevoelens een plek geven
Welke keuzes je hebt
Anders omgaan met spanning en stress
Waar jij je rust kunt vinden
Hoe je energie weer gaat groeien
Waar jij blij van wordt
Je grenzen ervaren en stellen

Wil jij dit ook leren?

Maak een afspraak

Werkwijze

De eerste drie sessies onderzoeken we samen wat je hulpvraag is en of het klikt. Bij de derde sessie besluiten we dan met wederzijds commitment dat we samen aan de slag gaan. Met behulp van gesprekken, ervaringsoefeningen en directe aanraking leer je jezelf opnieuw kennen: je natuurlijke 'ik'. Zo kun je je oorspronkelijke bewegingen weer gaan voelen, je vitaliteit en je passie.

Wetenschappelijk onderzoek Haptotherapie

Haptotherapie Panta Rhei doet vanaf 1 juni 2017 gedurende ten minste 1 jaar mee aan wetenschappelijk onderzoek. Dit registratienetwerk is door onze beroepsvereniging de VVH is opgezet en er doen 25 praktijken aan mee.
Daarvoor krijgt iedereen die zich nieuw aanmeldt voor haptherapie de vraag om anoniem 3 digitale lijsten in te vullen over de zichzelf, de therapeut en de behandeling. Dit wordt herhaald als tussenevaluatie en na het beëindigen van de therapie.
Uit het onderzoek wil de vereniging opmaken wat het effect is van een haptotherapeutische behandeling ten op zichte van een behandeling bij bijvoorbeeld NIP-psychologen of geen behandeling.
Over een jaar hopen wij daar met uw hulp meer over te weten. Dat kan van enorme waarde zijn voor ons beroep en onze beroepsgroep. En daarmee met name ook voor u als cliënt!

natuurlijke basis

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-114858464-1"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

  gtag('config', 'UA-114858464-1');
</script>